مدرسه علمیه الزهرا شبستر

  • خانه 
  • ورود 

مراسم جشن عید غدیر خم در حوزه علمیه الزهرا (س) شبستر

06 آبان 1392 توسط ثریا

Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA yles DefLockedState="false” DefUnhideWhenUsed="true” DefSemiHidden="true” DefQFormat="false” DefPriority="99″ LatentStyleCount="267″> UnhideWhenUsed="false” QFormat="true” Name="heading 1″ />

="FA">شنبه مراسم جشنی به مناسبت عید غدیر خم و ولایت در حوزه علمیه خواهران شبستر برگزار گردید. در این جشن مولودی خوانی و اجرای نمایشی با موضوع اثبات حضرت مهدی ) عج ( به اجرا در آمد. و همچنین نشستی پیرامون تبیین شبهات غدیر توسط استاد ملاتقی زاده برگزار شد.

 4 نظر

دیدار طلاب بسیجی با امام جمعه محترم شبستر به مناسبت هفته عقیدتی-سیاسی

08 اردیبهشت 1392 توسط ثریا

 

 

به مناسبت هفته زن و میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) خواهران طلاب بسیجی به دیدار امام جمعه محترم شهرستان شبستر رفته و از بیانات ایشان بهره مند شدند.

ادامه »

 2 نظر

دهه فجر مبارک

16 بهمن 1391 توسط ثریا

دهه ی فجر بر شما فجرآفرینان پیروزمند فرخنده باد.

ای دوست بیا تا سرود فتح و پیروزی بخوانیم و همگام با روزهای بهمن ماه خاطرات شیرین سال های انقلاب را مرور کنیم.

شب بیکران ستم را بزرگ مردی ورق زد و مارا به استقلال و آزادی در فجر انقلاب دعوت کرد. بهمن پیروز آمد تا دیگر بار حماسه ی سترگ پیروزی انقلاب اسلامی ایران را به ما یاد آوری کرد.


 کاری از : پروانه گرامی




 8 نظر

مراسم گراميداشت يوم الله 9دي

09 دی 1391 توسط ثریا

                  

مراسم بزرگداشت حماسه 9دی باحضور طلاب و اقشار مختلف مردم و سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین حاج آقا  نبویان در تالار اجتماعات بسیج ناحیه شبستر برگزار شد.

 

این مراسم با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید آغاز شد و در ادامه مراسم حجت‌الاسلام حاج آقا نبویان  با اشاره به این‌که امام خمینی(ره) بارها از زمینه‌ساز بودن انقلاب اسلامی برای ظهور امام‌عصر(عج) سخن گفته‌اند ابراز داشت: امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب در بیاناتشان تبیین و تصریح کرده‌اند که تکلیف اصلی این انقلاب زمینه‌سازی برای ظهور است به‌طوری‌که در الزام‌الناصب و کتب دیگر شیعه و سنی روایت داریم که فرمودند مردمی از مشرق قیام می‌کنند و برای سلطنت حضرت مهدی(عج) زمینه‌ساز هستند.

 وی دشمنان ولایت را بدبخت‌ترین موجودات عالم خواند و با بیان این‌که هرکس تا روز ظهور به نفع ولایت حرف بزند و خلافش عمل کند، باز هم به‌نفع ولایت تمام می‌شود تصریح کرد: حماسه 9دی با تشییع جنازه شهید بهشتی که در آن برخی از مردم از اشتباهات خود عذرخواهی کردند متفاوت است زیرا در 9دی مردم همه چیز را فهمیده بودند اما صبرشان تمام شده بود یعنی این روز، تجلی‌گاه است نه روز اصلاح مردم.

این واعظ برجسته با تأکید بر این‌که تا روز ظهور جایگاه ولایت هر روز تثبیت و ولایت‌گریزان رسوا می‌شوند عنوان داشت: آنچه كه مسلم و مبرهن است، انتخابات آينده سالم، بی دغدغه و با حضور حداكثری مردم برگزار شده و همچون سنوات گذشته داعيه داران توطئه را روسياه می‌كند.

 و پایان مراسم با قرائت دعای فرج به انجام رسید.

 

ادامه »

 1 نظر

برگزاری همایش سراسری شیرخوارگان حسینی

03 آذر 1391 توسط ثریا

 

 

 

حوزه علمیه الزهرا (س) شبستر همایش شیرخوارگان حسینی  را با هدف تجلیل از مقام والای طفل شش ماهه حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) و تجدید پیمان با اهل بیت عصمت و طهارت (ع) با حضور طلاب و عموم مردم در مسجد علی بن ابیطالب برگزار کرد.

دراین همایش همزمان با سراسر کشور همایش شیرخوارگان حسینی در عزای طفل شش ماهه امام حسین(ع) برگزار شد مادران با پوشاندن لباس سبز و سر بند و چفیه به کودکان ،به یاد حضرت علی اصغر(ع) و مظلومیت این طفل شیرخوار اشک ماتم ریختند.

در این مراسم همچنین مداحان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در رثای حضرت علی اصغر امام حسین (ع) به مرثیه خوانی پرداختند و با بیان اشعاری در مظلومیت  این طفل شش ماهه  و رنج‌های فرزندان سیدالشهدا (ع)به عزاداری پرداخته و مادران با حزن و اندوه و  با توسل به حضرت علی اصغر (ع) برای تربیت حسینی فرزندان خود دعا کردند .

برخی از مادران با در دست گرفتن گهواره و سر دادن لالایی، با حضرت ربابه مادر حضرت علی اصغر (ع) هم نوا شدند.

مادران داغدار آمده بودند اشک‌های خود را به مادر کودک جاوید کربلا تقدیم کنند، شهیدی که با سن و سال کم خود، سند بزرگ رسوایی ستمگران در تمام عصرها را امضا کرد و با خون خود بر کفر آنان صحه گذاشت.

در ادامه مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین جناب آقای رنجبر با تشریح نقش مهم و کلیدی مادران در تربیت فرزندان صالح اظهار کرد: اهل بیت (ع) بهترین الگو برای شیعیان هستند و خانواده‌ها با عمل به رهنمودها و دستورات ائمه می‌توانند فرزندان خود را به خوبی تربیت کنند.

 

 

 

 1 نظر

تجمع و اعلام انزجارطلاب شهرستان شبستر علیه توهین به پیامبر اکرم (ص)

26 مهر 1391 توسط ثریا

800x600 Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA MicrosoftInternetExplorer4 Styles DefLockedState="false” DefUnhideWhenUsed="true”
DefSemiHidden="true” DefQFormat="false” DefPriority="99″
LatentStyleCount="267″>
lse” UnhideWhenUsed="false” QFormat="true” Name="heading 1″/>


تجمع کردند تا انزجار خود را از توهین های پی در پی اعلام و این اقدامات را محکوم کنند.

 

این تجمع که با حضور محترم امام جمعه شعرستان شبستر حجة الاسلام والمسلمین حاج آقا محمد زاده و همچنین با حضور مدیریت محترم و اساتید و کادر محترم حوزه علمیه الزهرا (س) و بسیجیان بر پا شد و در بیانیه ای خواستار عذرخواهی کشورهای غربی از مسلمانان جهان شدند. در گزارشی در باره این تظاهرات تجمع کنندگان با شعارهای خود وفاداری به پیامبر اکرم (ص) و تأکید بر پایبندی خود بر حرمت و شخصیت ایشان اعلام نمودند و هر اقدامی را که بر پیامبر اکرم (ص) یا مقدسات اسلامی توهین کند را محکوم کردند.

 

در ادامه گزارش تجمع کنندگان با برپایی نماز جماعت ، ارزشها و اصولهای اسلامی را در معرض نمایش قرار داده و به تجمع خود پایان دادند

ادامه »

 نظر دهید »

افتتاح پابگاه بسیج طلاب خواهران حوزه الزهرا (س) شبستر

09 مهر 1391 توسط ثریا

 

 

پایگاه بسیج طلاب خواهران فعالیت خود را با حضور حجةالاسلام والمسلمین حاج آقا سرایی مسئول محترم بسیج طلاب استان ، امام جمعه محترم شهرستان حجةالاسلام والمسلمین حاج آقا محمد زاده و فرمانده سپاه شبستر جناب آقای حسن پور آغاز کرد.در این مراسم حاج آقا سرایی مسئول بسیج طلاب ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس مسئولیت بسیج طلاب را در تمام عرصه ها مهم و تأثیرگذار دانست.وی خاطرنشان کرد روحانیون در هر زمان با اخلاص و ایمان خود در مسیر حفظ انقلاب و نظام حرکت کردند.

 

آقای سرایی با بیان خاطراتی از دفاع مقدس حضور پررنگ روحانیون را در جبهه های جنگ ترسیم کردند. در پایان امام جمعه محترم شهرستان شبستر حجةالاسلام والمسلمین حاج آقا محمد زاده ضمن افتتاح پایگاه بسیج طلاب موفقیت در این مسیر را از خداوند مسألت داشتند.


 

 

 1 نظر

برگزاری مراسم میلاد حضرت زهرا (س) و همایش طلاب متأهل

24 اردیبهشت 1391 توسط ثریا

مراسم  با حضور آقای محمدزاده امام جمعه و موسس محترم حوزه علمیه الزهرا (س) ،مدیریت و طلاب برگزار شد.در این مراسم پس از شعر و دکلمه خوانی طلاب پیرامون مقام مادر ، حاج آقا محمدزاده سخنانی در مورد مقام حضرت زهرا(س)  و آیه تطهیر ایراد فرمودند . پس از سخنرانی هدایای طلاب برتر نیمسال اول سال تحصیلی 91-90 و همچنین هدایای در نظر گرفته شده از طرف مرکز برای طلاب متأهل به دست امام جمعه محترم ،به طلاب اهدا شد . در پایان مراسم ، پذیرایی نهار که توسط طلاب آماده شده بود انجام گرفت و نماز جماعت نیز به امامت حاج آقا محمدزاده برگزار گردید

 3 نظر

پاسخ " اگـــــــــــه جواب دادین " شماره 1

12 دی 1390 توسط ثریا

تمام بچه کودکستاني‌ها جوابشان اين بود: به طرف چپ.

وقتي از آن‌ها پرسيده شد: «چرا فکر مي‌کنيد که اتوبوس به طرف چپ حرکت مي‌کند؟»

جواب همه‌شان اين بود: «چون درب اتوبوس ديده نمي‌شود.»

عيب نداره! ناراحت نباشيد. دفعه دیگه حتما درست می گین

…………………………………………………………………………………………………….

 نظر دهید »

به کدامین نام بخوانمت؟

12 دی 1390 توسط ثریا


1. فطرت

هرکس بدون اینکه یک نفر چیزی به او یاد بدهد، بعضی چیزها را می‏داند؛ مثلاً:


هر کسی می داند خودش هست؛


هر کسی می‏داند چیزهای دیگری در اطرافش هست، اگر چه نداند آنها چه چیز هستند؛


هر کسی می‏داند شاد است یا غمگین، با نشاط است یا عصبانی و …؛


هر کسی می‏داند آنچه نیست، نمی‏تواند کاری کند یا چیزی بوجود آورد؛


هر کسی می‏داند یک چیز نمی‏تواند هم باشد، هم نباشد.


اینگونه دانستنی‏ها را همه می‏دانند و اصلاً لازم نیست به کسی یاد داده شود. اگر بخواهیم به کسی یاد بدهیم که خودش هست، می‏خندد و می‏گوید: « خودم می‏دانم، اصلاً نیازی به یاد دادن ندارد.» هر انسانی مطالب بالا و خیلی مطالب دیگر را خود بخود بلد است و هیچ کس به او یاد نداده است.

همچنین هر کسی بعضی چیزها را می خواهد و به آنها تمایل دارد و بعضی چیزها را اصلاً نمی‏خواهد و از آنها متنفّر است؛ مثلاً:

همه زیبایی را می‏خواهند و از زشتی متنفرند؛

ادامه »

 نظر دهید »

راننده اي كه از روحانيت نفرت داشت (خاطره ای از استاد شهید مطهری)

11 دی 1390 توسط ثریا

به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ شهيد مطهري معتقد است كه نهي از منكر نبايد طوري باشد كه مخاطب را با دين و اسلام دشمن سازد و در اين مورد جرياني كه براي شخص خود اتفاق افتاده را بازگو مي كند:

در ایامى كه در قم بودیم، تازه این شركتهاى مسافربرى راه افتاده بود. آمدیم به قصد مشهد سوار شدیم. بعد از مدتى من احساس كردم راننده ی اتوبوس نسبت به شخص من كه معمّم هستم، یك حالت بغض و نفرتى دارد. نه من او را مى شناختم و نه او مرا مى شناخت. ما یك سابقه ی شخصى نداشتیم.

در ورامین كه توقف كرد، وقتى خواستم از او بپرسم كه چقدر توقف مى كنید، با یك خشونتى مرا رد كرد كه دیگر تا مشهد جرأت نكنم یك كلمه با او حرف بزنم. پیش خودم توجیهى كردم، گفتم لابد این لااقل مسلمان نیست، مادّى است، یهودى است. پیش خودم قطع كردم كه چنین چیزى است. یادم هست آن طرف سمنان كه رسیدیم، بعدازظهر بود، من وقتى رفتم وضو بگیرم تا نماز بخوانم، همین راننده را دیدم كه دارد پاهایش را مى شوید.

مراقب او بودم، دیدم بعد كه پاهایش را شست وضو گرفت و بعد نماز خواند. حیرت كردم: این كه مسلمان و نمازخوان است! ولى رابطه اش با من همان بود كه بود.

ادامه »

 نظر دهید »

سايبر به جاي جنگنده‌، ويروس به جاي بمب

11 دی 1390 توسط ثریا

حملات سايبري در دستور کار ارتش اسرائيل قرار مي‌گيرد
در ماه مي گذشته نخست‌وزير رژيم صهيونيستي هئيتي را تشکيل داد که به “کميته قومي سايبر” در اين رژيم معروف شد و مهمترين وظيفه

آن افزايش توانمندي سيستم دفاعي رژيم صهيونيستي در مجموعه ساختارهاي زير بنايي آن در برابر حملات سايبري بود

.

به گزارش جنگ نرم به نقل از الجزيره، رژيم صهيونيستي به شدت در انديشه استفاده از سلاح‌هاي الکترونيکي با توجه به تاثيرگذاري و آثار تخريبي برجاي مانده از آن در کنار تسليحات متعارف و متداول خود در جنگ‌هاي آينده استفاده کند تا هم آسيب‌هاي جاني آن کمتر باشد و هم برد آن از حملات نظامي بيشتر و سريع‌تر است.

ادامه »

 نظر دهید »

بزرگ ترين منكر زمانه ما

11 دی 1390 توسط ثریا

1- هزار و سيصد و چند ده سال است كه گذشت زمان نتوانسته غبار كهنگي و زنگار فراموشي بر نهضت بيداري عاشورا بنشاند. هر روز در امتداد اين بيداري بزرگ، «الگوي عاشورا» بهتر فهم مي شود و فرياد «عدالت» بلندتر به گوش مي رسد و مبارزه با «ظلم» فراگيرتر مي شود؛ چه اينكه غيبت از كارزار «مسئوليت» هر روز كمرنگ تر مي شود و «آگاهي» و «بصيرت» پررنگ تر از هر زماني به ميدان آمده است. اتفاق بزرگ و سترگ اين است كه «حق» و «حقيقت» در اين نبرد نفسگير بر «جبهه باطل» و «پهنه ظلمت» مي تازد و فضايي تازه مي گسترد و تاريخ در حال نوشدن است و اين تازگي نمايان شده و پيچ تاريخي عيان گشته است و اين همه مرهون و مديون عاشوراست…


2- اگر عاشورا نبود در تمامي اين سده ها صداي عدالتخواهي مي خشكيد و مبارزه با ظلم ابتر مي ماند و حس مسئوليت رنگ مي باخت، آگاهي و بصيرت به بار نمي نشست و حق طلبي به حاشيه مي رفت و از همه مهم تر اين پيچ تاريخي به امروز و به اين زمانه نمي رسيد.
چون در جنگ اسلام ناب با «اسلام سلطنتي»، «اسلام سرمايه داري» و «اسلام التقاط»، اين «اسلام وارونه» بود كه بر مصدر اعصار و قرون مي نشست اما انقلاب عاشورا و حركت نجات بخش سيدالشهدا (ع) پيچ تاريخ را بسوي اسلام نبوي هدايت كرد كه نشان از اين واقعيت ماندگار است كه «اسلام محمدي الحدوث و حسيني البقاء» است. اين روايت از لسان كسي كه در احياي مكتب عاشورا كسي به مانند او اين توفيق بزرگ را نداشته است خواندني است؛ «خطري كه معاويه و يزيد براي اسلام داشتند اين نبود كه غصب خلافت كردند… اين ها خطري كه داشتند اين بود كه اسلام را به صورت سلطنت مي خواستند در بياورند، مي خواستند معنويت را بصورت طاغوت درآورند، به اسم اينكه ما خليفه رسول الله هستيم، اسلام را منقلب كنند به يك رژيم طاغوتي؛ اين مهم بود… اين ها اصل اسلام را وارونه مي خواستند بكنند. سلطنت بود، شرب خمر بود، قمار بود در مجالسشان؛ خليفه رسول الله(ص) و در مجلس شرب خمر و در مجلس قمار؟! و باز [همين] خليفه رسول الله نماز هم مي رود و در جماعت مي خواند! اين خطر از براي اسلام بزرگ بود. اين خطر را سيدالشهداء رفع كرد.» (صحيفه امام، ج 8، ص9)


3- اگر اين خطر بزرگ رفع نمي شد و اسلام وارونه اموي ميدان داري خود را در پهنه تاريخ استمرار مي بخشيد براي هميشه الگوي حكومتي اسلام به يغما مي رفت و تنها يك اسلام تنزل يافته در قالب يك سري اعمال و آموزه هاي عبادي رخ مي نمود اما انقلاب عاشورا نگذاشت اين بدعت و اين تحريف در گذشت زمان آنچنان پيش رود كه سرنوشت آينده اسلام را رقم بزند.
اينجاست كه امام حسين(ع) پيش از اين قيام و انقلاب براي آنكه «نقشه راه» همه عدالت طلبان و ظلم ستيزان را ترسيم نمايد در نامه اي به برادرش محمد حنفيه علت العلل اين حركت عظيم بيداري بخش را تشريح مي كند؛ «اني لم اخرج اشراً و لابطراً و لامفسداً و لا ظالماً و انما خرجت لطلب الاصلاح في امه جدي(ص) اريد ان آمر بالمعروف و انهي عن المنكر و اسير بسيره جدي و ابي علي ابن ابيطالب…: من نه از روي خودخواهي يا براي خوشگذراني و نه براي فساد و ستمگري از مدينه خارج مي گردم بلكه هدف من از اين هجرت، «امر به معروف» و «نهي از منكر» است و خواسته ام از اين حركت، اصلاح مفاسد امت و احياء و زنده كردن سنت و قانون جدم رسول خدا (ص) و راه و رسم پدرم علي ابن ابيطالب(ع) است»

ادامه »

 نظر دهید »

نسخه درمان بیماری گناه از حضرت علی علیه السلام

11 دی 1390 توسط ثریا

حضرت امير على (عليه السلام ) خدايت رحمت كند آيا براى درد گناه داروئى آورده اى ؟ طبيب مگر، گناه درد يا بيمارى است .
حضرت امير (عليه السلام ) آرى گناه بيمارى است و مردم را به زحمت انداخته است .
بلى از اينجا برخيز و به بوستان ايمان برو چون وارد شدى مقدارى از ريشه درخت نيت و دانه هاى پشيمانى و قدرى از درخت توبه و تخم ورع و ميوه فهم و اندوه از شاخه هاى يقين و مغز اخلاص و پوست اجتهاد و مقدارى هم از ساقه هاى انابه و زهر برگردان تواضع گرفته همه را با حواس جمع و با دلى متوجه و فهمى سرشار، با انگشتان تصديق و كف توفيق ميان طشت تحقيق مى ريزى و با آب چشمانت شستشو مى دهى و آنگاه تمام را در ميان ديگ اميد ريخته و با آتش اشتياق مى جوشانى ، آنقدر تا مواد زائد در جوش ‍ جدا شده و عصاره و خامه حكمت بدست آيد، سپس آن را گرفته در بشقاب رضا و تسليم ريخته و باد نفخ و نسيم استغفار بر آن مى دمى تا بيشتر از آنكه فاسد شده ، خنك شود و اين برايت گوارا مى شود آنگاه در جائى كه آدمى نباشد و جز خدا كسى ترا نبيند مى نوشى اين است داروئى كه درد گناهان را ساكت و جراحات معصيت را التيام مى بخشد چنانچه اثرى از آن باقى نمى ماند (يافعى در روض الرياض ص 42).

 نظر دهید »

تست شخصیت شناسی

11 دی 1390 توسط ثریا


به سوال های زیر جواب دهید سپس با توجه به پاسخ نامه و امتیازات شخصیت خود را بشناسید.

سوالات:


1) چه موقع از روز بهترین و آرام ترین احساس را دارید؟

الف: صبح
ب: عصر و غروب
ج : شب

۲) معمولاً چگونه راه مى روید؟

الف: نسبتاً سریع، با قدم هاى بلند
ب: نسبتاً سریع، با قدمهاى کوتاه ولى تند و پشت سر هم
ج: آهسته تر، با سرى صاف روبرو
د : آهسته و سربه زیر
ه : خیلى آهسته

ادامه »

 نظر دهید »

عفت در گفتار

09 دی 1390 توسط ثریا


نحوه  ی سخن گفتن افراد نشان­دهنده­ی شخصیت آنان بوده، مردم براساس آن درباره­ی آن­ها قضاوت خواهند کرد. از این رو امام علی فرمود: «قولوا الخیر فتعرفوا به؛ خوب بگوید تا به ­خوبی معروف شوید.» در ادامه، زیرمجموعه و مصادیق محتوا را می­شناسید.

سخنان زشت

پرهیز از سخنان زشت، مهم­ترین اثر عفت در گفتار است. کسی که دارای صفت عفت در گفتار است هیچ گاه حرف زشت و ناپسند به زبان نمی­آورد. سخن زشت مصادیق زیادی داشته، به صورت­های مختلف می­تواند بروز و ظهور داشته باشد: فحش و دشنام، دروغ، غیبت، سخن­چینی، اهانت به مردم، زخم زبان به دیگران، سخنان لغو و بیهوده، تملق و چاپلوسی و … افرادی که از عفت در گفتار برخوردار هستند از همه­ی مصادیق سخن زشت پرهیز نموده، هیچ یک از آن­ها را به زبان نمی­آورند.
امام سجاد(ع) در مقام بیان حقوق اعضا و جوارح انسان در باره­ی حق زبان می­فرماید: «اما حق اللسان فاکرامه عن الخنی و تعویده الخیر و حمله علی الادب؛ حق زبان آن است که آن را از زشت­گویی باز داشته و به گفتار نیک عادت دهی و او را به رعایت ادب وادار سازی.»1
براساس این بیان نورانی، بازداشتن زبان از سخنان زشت و عادت آن به گفتن حرف­های نیک و گفتار همراه با ادب از حقوق زبان و به عهده­ی انسان هستند.
نحوه­ی سخن گفتن افراد نشان­دهنده­ی شخصیت آنان بوده، مردم براساس آن درباره­ی آن­ها قضاوت خواهند کرد. از این رو امام علی فرمود: «قولوا الخیر فتعرفوا به؛ خوب بگوید تا به ­خوبی معروف شوید.»2
همان طور که سخنان نیک به انسان شخصیت می­دهد، سخنان زشت، گوینده را در نظر دیگران کوچک می­سازد. ابهت و موقعیت او را متزلزل و آبرومندان باشخصیت را از او می­رنجاند چنان که امام علی(ع) فرمود: «سوء المنطق یزری بالقدر و یفسد الاخوه؛ بدزبانی و گفتار زشت از مقام انسان می­کاهد و برادری را تباه می­سازد.»3
سخنان زشت انسان را از جمع خوبان جدا ساخته، به بدان ملحق می­سازد. چنان که امام علی(ع) فرمود: «ایاک و ما یستهجن من الکلام فانه یجس علیک اللئام و ینفر عنک الکرام؛ بپرهیز از سخن زشت و زننده افراد پست را به تو می­بندد و نیکان را از تو رنجانده و پراکنده می­سازد.»4
براساس این روایات سخنان زشت شخصیت انسان را در جامعه کوچک ساخته، او را در نزد افراد نیک به بدی معروف می­سازد. علاوه­ی بر آن، سخنان زشت باعث ایجاد کینه در دل­ها می­شود و باعث اختلاف در جامعه می­گردد. امیرمومنان(ع) فرمود: «ایاک و مستهجن الکلام فانه یوغرالقلوب؛ بپرهیز از سخن زشت که آن دل­ها را به کینه می­آورد.»5
سخن زشت باعث می­گردد که شخصیت انسان در نظر مردم کوچک و اعتبار او کاهش یابد. امام علی(ع) می­فرماید: «سوءالمنطق یزری بالبهاء و المروه؛ بدزبانی ارزش و بهای انسان را در میان مردم از بین برده، مروت او را نابود می­کند.»6 در روایات اسلام، گفتن سخن زشت و رکیک از روش انسان­های پست معرفی شده امام علی(ع) فرمود: «سنه اللئام قبح الکلام؛ روش انسان­های پست، گفتن سخنانی زشت است.»7
براساس آموزه­های دینی، گفتن سخنان زشت از نمودهای برجسته­ی بی­عفتی در گفتار است. سخن زشت مفهوم عامی دارد و شامل بسیاری از گفتارهای ضد اخلاقی می­شود. سخنان بیهوده و بی­فایده نیز از دیدگاه اسلام ناپسند بوده و از مصادیق بی­عفتی در گفتار شمرده می­شود. در روایات اسلامی از این گونه سخنان نیز نهی شده است چنان که امام علی(ع) فرمود: «اجتنب الهذر فایسر جنایته الملامه؛ از بیهوده­گویی برحذر باش چرا که آسان­ترین زیان آن سرزنش است.»8
سخنان بیهوده نیز هر چند ممکن است در ابتدا حرام نباشد ولی سرانجام به حرام منتهی خواهد شد. چنان که امام علی(ع) فرمود: «ایاک و الهذر فمن کثر کلامه آثامه؛ بر تو باد به دوری از بیهوده­گویی زیرا هر که سخن او زیاد شود گناهان او فراوان است.»9
آن چه در منابع دینی به آن توصیه شده گفتن سخنان پاکیزه است. چنان که پیامبر فرمود: «ان فی الجنه غرفایری ظاهرها من باطنها من ظاهرها یسکنها من امتی من اطاب الکلام …؛ در بهشت غرفه­های است که درون آن از بیرون و بیرون آن از درون آن دیده می­شود کسانی از امت من ساکن آن می­شوند که سخنان پاکیزه می­گویند.»10
در بیان دیگر فرمود: «ثلاثه من ابواب البر: سخاء النفس و طیب الکلام و العبر علی الذی؛ سه چیز از درهای نیکی است، سخاوت، سخن پاکیزه و صبر در برابر اذیت مردم.»

ادامه »

 نظر دهید »

امر به معروف و نهى از منكر

29 آذر 1390 توسط ثریا

امر به معروف و نهى از منكر محور تحقق یافتن حكمیت ارزش‌ها و محو پلیدی‌ها است بناى رفیع جامعه  اسلامى بر ستون مستحكم امر به معروف و نهى از منكر گذاشته شده و امت مسلمان بهترین امتى هستند كه براى امر به معروف و نهى از منكر برانگیخته شدند.

امام حسین علیه السلام مصداق این آیه بود: «وَلْتَكُن مِّنكُمْ أُمَّةٌ یَدْعُونَ إِلَى الْخَیْرِ وَ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَأُوْلَكَ هُمُ الْمُفْلِحُون؛(36) باید از میان شما گروهى به نیكى دعوت كنند و به كار شایسته وادارند و از زشتى بازدارند و آنان همان رستگارانند.»

آن بزرگوار هدف قیام خود را اصلاح طلبى و امر به معروف و نهى از منكر معرفى كرد از اولین مراحل امر به معروف كه همان اندرز و نصیحت است آغاز كرد و بارها و بارها یزیدیان را پند داد(37) و تا آخرین مرحله كه گذشتن از جان خویش است در راه احیاى این عنصر مهم كوشا بود. آن حضرت در این باره چنین مى فرماید: «اِنَّما خَرَجْتُ لِطَلَبِ الأِصلاح فى أَمّةِ جَدّى محمد صلی الله علیه و آله اُریدُ أَن آمُرَ بِالمَعروف وَانهى عنِ المُنكر…؛ من براى اصلاح در امت جدّم محمد صلی الله علیه و آله قیام كردم و امر به معروف و نهى از منكر را طالبم…»

 نظر دهید »

یلدا بلندترین شب سال داره میــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــاد...

28 آذر 1390 توسط ثریا

 

امروز29 آذر است و از امشب که بگذریم، صدای آمدن یلــــدا آرام آرام به گوشمان می رسد و فردا شب ، شب یلداست. یلدایی که پاسداشت رسم و رسوم آئینی ما ایرانیان است و یادآور سنت صله ٔ رحم و دور هم بودن بستگان را در پیش دارد و تفأل به حافظ که میهمان تمام خانه های ایرانی است …

به هر تقدیر پدر بزرگ ها و مادر بزرگ ها خانه را برای استقبال از فرزندان می آرایند و فرزندان و نواده ها نیز از آن سو برای دیدار بزرگان خانواده بی قرارند. شاید از جنب و جوش همیشگی خرید از مغازه های آجیل و میوه فروشی خبری نباشد ولی هندوانه و انار گرچه رکوردهای باورنکردنی قیمت های نجومی را تجربه می کنند اما به نوبه خود کم و بیش رخ می نمایانند و طعمی از یلدا را به شب زنده داران شب چله می چشانند…

شب یلدا و اولین روز رمستان پیشاپیش گرامی باد

 نظر دهید »

انس امام حسین (ع) با قرآن

26 آذر 1390 توسط ثریا

انس آدمى با هر چیز ریشه در ارج و اهمیتى دارد كه انسان براى آن چیز قائل است ره پویان راه یقین و سالكان وادى علم و معرفت از آن  جا كه محبوب‌ترین محبوب را ذات اقدس خداوند مى دانند و فقط دل در گرو او دارند، كتاب او را كه پرتوى از ذات او و واسطه سخن خداوند با بندگان است - پر منزلت و تنها طریق هدایت مى دانند از این رو با آن انس ویژه اى داشته و قلب و جان و اعمال خویش را با آن گوهر حیاتبخش خدایى مى كنند.

قرآن كریم به لزوم این انس اشاره كرده است. از مؤمنان مى خواهد با تلاوت آیات آن، اولین مرحله  انس را بپیمایند. «فَاقْرَءُواْ مَا تَیَسَّرَ مِنَ الْقُرْءَان؛(4) هر آنچه برایتان امكان دارد قرآن بخوانید.»

در آیه  دیگر آنان  كه در قرآن اندیشه نمى كنند مورد نكوهش قرار داده، مى فرماید: «أَفَلَا یَتَدَبَّرُونَ الْقُرْءَانَ أَمْ عَلَى  قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا؛(5) آیا به آیات قرآن نمى اندیشند؟ یا بر دل‌هایشان قفل هایى نهاده شده است؟»

امام حسین علیه السلام انس ویژه اى با قرآن داشت چون منزلتى بزرگ براى آن قائل بود. نمونه اى از این منزلت را مى توان در حكایت زیر مشاهده كرد:

«عبدالرحمان» به فرزند امام حسین علیه السلام «الحمدللَّه رب العالمین» را آموخت، وقتى كه آن را بر پدر خواند، حضرت هزار دینار را به او بخشید و دهان او را پر از طلا كرد. از آن حضرت دلیل آن سؤال شد. حضرت پاسخ دادند: «چگونه مى توان كار او را [تعلیم قرآن] با این پاداش مقایسه كرد؟!»(6)

ادامه »

 نظر دهید »

حرفهای دل تنهای من با خدا

21 آذر 1390 توسط ثریا


گفتم: چقدر احساس تنهایی می‌کنم
گفتی: فانی قریب
.:: من که نزدیکم (بقره/۱۸۶) ::.
گفتم: تو همیشه نزدیکی؛ من دورم… کاش می‌شد بهت نزدیک شم
گفتی: و اذکر ربک فی نفسک تضرعا و خیفة و دون الجهر من القول بالغدو و الأصال
.:: هر صبح و عصر، پروردگارت رو پیش خودت، با خوف و تضرع، و با صدای آهسته یاد کن (اعراف/۲۰۵) ::.
گفتم: این هم توفیق می‌خواهد!
گفتی: ألا تحبون ان یغفرالله لکم
.:: دوست ندارید خدا ببخشدتون؟! (نور/۲۲)::.
گفتم: معلومه که دوست دارم منو ببخشی
گفتی: و استغفروا ربکم ثم توبوا الیه

ادامه »

 نظر دهید »

راز و نیاز

13 آذر 1390 توسط ثریا


ای خدای عباس!
تنها تویی که می‌توانی عشق را با جنگاوری و ادب را با دلاوری در وجود کسی متجلی کنی. ما را بدست ساقی ابوفاضل، از این فضائل، سیراب کن.

ای خدای زینب!
تو را به عظمت زینب سوگند که جلوه‌ای از جلال زینب را به مردان و زنانمان بنمایان تا جلوه‌های فریبای دنیا در نگاهشان رنگ ببازد.


 


ای خدای علی اکبر!
ما را در سنت ذبح عزیزان، پیش پای محبوب، شیعه‌ی حسین قرار ده.

ای خدای سکینه!
به هنگامه ظهور مصیبت، آرامش و سکینه‌ای عنایتمان کن که درد و داغ و بلا را چون مهر و لطف صفا بر جان خویش بپذیریم و زبان جز به مدح و شکر تو نگشاییم.

ای خدای حبیب!
دلمان را تا واپسین دم کهولت و پیری، همچنان جوان عشق حسین بدار.

 نظر دهید »

ماه محرم

10 آذر 1390 توسط ثریا

صبح ها وقتی سفره عزا گشوده می شود، دل روحمان گرسنه عاطفه و تشنه عشق می شود. ابتدا چند مشت «آب بیداری » به صورت جان می زنیم تا «خواب غفلت » را بشکنیم.

زیارتنامه را که می بینیم، چشممان آب می افتد و «السلام علیک » را که می شنویم، بوی خوش کربلا به مشام دل می رسد.

توده های بغض، در گلویمان متراکم می گردد و هوای دلمان ابری می شود و آسمان دیدگانمان بارانی!

الا اى محرم! تو به چشم و دل قهرمانان و آزاد مردان كه همواره بر ضد بیداد، قامت كشیدند و در صفحه سرخ تاریخ، زیباترین نقش جاوید را آفریدند، تو آن آشناى كهن یاد و دشمن‏ستیزى كه همواره در یادشانى

 

سر سفره ذکر مصیبت، قندان دهانمان را پر از حبه قندهای «یا حسین » می کنیم و نمکدان چشممان دانه دانه اشک بر صورتمان می پاشد، به دهان که می رسد، قند و نمک در کاممان می آمیزد و این محلول شور و شیرین با درمان عشق ماست و ما نمک گیر سفره حسین می شویم و این است که تا آخر عمر، دست و دل از حسین بر نمی داریم.

آنگاه، جرعه جرعه زیارت عاشورا می نوشیم و سر سفره توسل، ولایت را لقمه لقمه در دهان کودکانمان می گذاریم.

در این خشکسالی دل و قحطی عشق، نم نم باران اشک، غنیمتی است!

خدایا!  ما را به چشمه کربلا تشنه تر کن!

 

 نظر دهید »

از خدا پرسیدم ...

08 آذر 1390 توسط ثریا

از خدا پرسیدم دوست دارید بندگانتان چه بیاموزند؟

گفت: بیاموزند که انها نمی توانند کسی را وادار کنند عاشقشان باشد.

بیاموزند که درست نیست خودشان را با دیگران مقایسه کنند.

بیاموزند که چند ثانیه طول می کشد تا زخمی عمیق در قلب آنها که دوستشان دارند ایجاد کنند و سال ها طول می کشد تا آن زخم التیام یابد.

بیاموزند که ثروتمند کسی نیست که بیشترین ها را دارد کسی است که به کمترین ها قانع است.

بیاموزند که انسانهایی هستند که انها را دوست دارند اما نمی دانند چگونه عشقشان را ابراز کنند.

بیاموزند دو نفر می توانند به یک نقطه نگاه کنند اما متفاوت ببینند

به خدا گفتم آیا دیگر چیزی هست که باید دانست .

گفت: این که بدانند من همیشه و همه جا هستم…

 نظر دهید »

یا حسین

08 آذر 1390 توسط ثریا

 نظر دهید »

18 حدیث گهربار دیگر از امام حسین (ع)

08 آذر 1390 توسط ثریا
1. جز به یکى از سه نفر حاجت مبر : به دیندار ، یا صاحب مروت ، یا کسى که اصالت خانوادگى داشته باشد
لاتـَرفع حــاجَتَک إلاّ إلـى أحـَدٍ ثَلاثة : إلـى ذِى دیـنٍ ، اَو مُــرُوّة اَو حَسَب
( تحف العقول ، ص 251 )
 
2. هر یک از دو نفرى که میان آنها نزاعى واقع می شود و یکى از آن دو رضایت دیگرى را بجوید ، سبقت گیرنده اهل بهشت خواهد بود
أیما اثْنَین جَرى بینهما کلام فطلب أحدهما رضَـى الاخر کانَ سابقة الىَ الجنّة
( محجه البیصاء ج 4،ص 228 )
 
3. رستگار نمی شوند مردمى که خشنودى مخلوق را در مقابل غضب خالق خریدند
لاأفلَحَ قـَومٌ اشتَـروا مَـرضـاتِ الْمَخلـُوق بسَخَطِ اْلخـالِق
( تاریخ طبرى،ص 1،ص 239 )
 
4. بدرستی که شیعیان ما قلبشان از هرناخالصی و حیله و تزویر پاک است
 إنَّ شِیعَتَنا مَنْ سَلمَت قُلُوبُهُم مٍن کُلِّ غَشٍّ وَ غِلٍّ وَ دَغَلٍ
( فرهنگ سخنان امام حسین ص/ 476 )
 
5. کسی در قیامت در امان نیست مگر کسی که در دنیا ترس از خدا در دل داشت
 لا یأمَن یومَ الْقیامَةِ إلاّ مَنْ خافَ الله فِی الدُّنیا
( مناقب ابن شهر آشوب ج/4 ص/ 69 )
 
6. عاجزترین مردم کسی است که نتواند دعا کند
أَعْجَزالنّاسٍ مَنْ عَجَزَ عَنِ الدُّعاء
( بحارالانوار ج/ 93 ص/ 294 )
 
7. گریه از ترس خدا سبب نجات از آتش جهنّم است
اَلْبُکاءُ مِنْ خَشیةِ اللهِ نَجآةٌ مِنَ النّارِ
( حیات امام حسین ج 1 /ص 183 )
 
8. آن که در کاری که نافرمانی خداست بکوشد امیدش را از دست می دهد و نگرانیها به او رو می آورد.
مَن حاوَلَ اَمراً بمَعصِیَهِ اللهِ کانَ اَفوَتَ لِما یَرجُو وَاَسرَعَ لِمَجئ ما یَحذَرُ
( بحار الانوار ، ج 3 ، ص 397 )
 
9. بخشنده ترین مردم کسی است که در هنگام قدرت می بخشد
اِنّ اَعفَی النّاسِ مَن عَفا عِندَقُدرَتِهِِ
( الدره الباهره ، ص24 )
 
10. هیچ کس روز قیامت در امان نیست ، مگر آن که در دنیا خدا ترس باشد
لا یأمن یوم القیامة إلا من خاف الله فی الدنیا
( بحار الانوار ،ج 4،ص 19 )
 
11. کسانی که رضایت مخلوق را به بهای غضب خالق بخرند، رستگار نخواهند شد.
لا أفلح قوم إشتروا مرضاة المخلوق بسخط الخالق.
( مقتل خوارزمی ،ج 1،ص239 )
 
12. کسی که بخواهد از راه گناه به مقصدی برسد ، دیرتر به آروزیش می رسد و زودتر به آنچه می ترسد گرفتار می شود
من حاول اَمرا بمعصیة الله کان اَفوت لما یرجو و اَسرع لما یحذر.
( بحارالانوار ،ج78،ص120 )
 
13. کسی که برای جلب رضایت و خوشنودی مردم ، موجب خشم و غضب خداوند ی، خداوند او را به مردم وا می گذارد
من طلب رضی الناس بسخط الله وکله الله إلی الناس .
( بحارالانوار ،ج78،ص126 )
 
14. کسی که تو را دوست دارد، از تو انتقاد می کند و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید می کند
من اَحبک نهاک و من اَبغضک اَغراک
( بحار الانوار ،ج75،ص128 )
 
15. از نشانه های عالم ، نقد سخن و اندیشه خود و آگاهی از نظرات مختلف است .
من دلائل العالم إنتقادة لحدیثه و علمه بحقائق فنون النظر
( بحارالانوار ،ج78،ص119 )
 
16. هیچ کس روز قیامت در امان نیست ، مگر آن که در دنیا خدا ترس باشد
لا یأمن یوم القیامة إلا من خاف الله فی الدنیا.
( بحار الانوار ، ج 44، ص 192 )
 
17. عقل کامل نمی شود مگر با پیروی از حق
لا یکمل العقل إلا باتباع الحق
( بحار الانوار ، ج 78، ص 127 )
 
18. حذر کن از مواردی که باید عذرخواهی کنی ، زیرا مؤمن نه کار زشتی انجام می دهد و نه به عذرخواهی می پردازد، اما منافق همه روزه بدی می کند ، و به عذرخواهی می پردازد .
یاک و ما تعتذر منه ، فإن المؤمن لا یسیء و لا یعتذر، و المنافق کل یوم یسیء و یعتذر
( بحار الانوار ، ج 78، ص120 )
 نظر دهید »

بسم الله الرحمن الرحیم اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً

اللّهم اَرِنی الطَّلعَةَ الرَّشیدة

ساعت



ساعت فلش

خبـــــــــــــــــــــــــــــر

calender

موضوعات

  • همه
  • اخبار
    • اخبار مدرسه
  • مناسبت های ماه
  • داستان کوتاه
    • آموزنده
    • انگلیسی
    • جالب
  • سخنان و احادیث امامان
    • امام علی (ع)
    • پیامبر اکرم (ص)
  • شعر
    • انتظار موعود
      • سایر
  • نوحه و مداحی
    • حاج محمود کریمی
    • فرهمند
  • دلنوشته ها
  • شهدا

اوقات شرعی

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

آمارسایت

آمار سایت

قالب وبلاگ

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
Alatash.com , پخش زنده از حرمین شریفین!
تماس با ما

کد تماس با ما


دریافت کدهای جاوا برای وبلاگ شما

قرآن

قرآن آنلاین
http://s1.picofile.com/shiat/giv.gif
>
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس