سايبر به جاي جنگنده، ويروس به جاي بمب
حملات سايبري در دستور کار ارتش اسرائيل قرار ميگيرد
در ماه مي گذشته نخستوزير رژيم صهيونيستي هئيتي را تشکيل داد که به “کميته قومي سايبر” در اين رژيم معروف شد و مهمترين وظيفه
آن افزايش توانمندي سيستم دفاعي رژيم صهيونيستي در مجموعه ساختارهاي زير بنايي آن در برابر حملات سايبري بود
.
به گزارش جنگ نرم به نقل از الجزيره، رژيم صهيونيستي به شدت در انديشه استفاده از سلاحهاي الکترونيکي با توجه به تاثيرگذاري و آثار تخريبي برجاي مانده از آن در کنار تسليحات متعارف و متداول خود در جنگهاي آينده استفاده کند تا هم آسيبهاي جاني آن کمتر باشد و هم برد آن از حملات نظامي بيشتر و سريعتر است.
به همين منظور “گادي افرون"، مدير سابق حمايت و پشتيباني از اطلاعات زير ساختي اسرائيل خواستار حمله به نيروهاي خصم اين رژيم با استفاده از جنگهاي الکترونيک بر پايه اصل “سايبر به جاي هواپيما؛ ويروس به جاي بمب شد".
* نياز به احداث دايرهاي براي حمايت و پشتيباني و حمله در فضاي سايبري
از سوي ديگر “ساموئل کينان"، افسر سابق کميته ارتباطات الکترونيک ارتش رژيم صهيونيستي اعلام کرد که اين کميته اقدام به تحليل و بررسي تهديدات الکترونيک موجود عليه اسرائيل است و به اين نتيجه رسيده که نياز به ايجاد يگان يا دايرهاي براي حمايت و پشتيباني و حمله در فضاي سايبري شد، بهويژه که هم اکنون جهان به سمت جنگهاي “استراتژيک و فعال و تاثيرگذار” پيش ميرود.
* منظومههاي دفاعي
کينان در ادامه ميافزايد که در جنگهاي “سايبري” سه عرصه مد نظر است:
- جمعآوري اطلاعات
- حمله
- و دفاع
و اينها عرصههايي است که ارتش اسرائيل قصد دارد، حمايت و پشتيباني بسيار خوبي از شبکههاي خود ايجاد نمايد و در عين حال حملات الکترونيک گسترده و فعالي را تدارک ببيند و راهاندازي کند.
وي در ادامه افزود: به همين دليل آنها در کميته ارتباطات الکترونيک ارتش اسرائيل و در مرکز گشودن رمزها و امنيت دايرهاي به نام “دايره قرمز” تشکيل دادهاند که بسان نيروهاي هوايي دشمن عمل ميکند و وظيفه آن آزمايش و تست سيستمهاي دفاعي اسرائيل است.
از سوي ديگر “حنان گرينبرگ"، خبرنگار نظامي اسرائيلي گفت که دهها نظامي و افسر آکادميک در اسرائيل هر روز بر روي برنامههاي دفاعي حمايت و پشتيباني از اطلاعات در شبکههاي نظامي فعاليت ميکنند.
يکي از افسران بلند پايه اسرائيلي که در گذشته منصب مهمي را در “دايره قرمز” احراز ميکرد، درباره اين کميته و عملکرد آن ميگويد که مهمترين وظيفه دايره قرمز مدرنيزه کردن بسيار سريع شبکههاي موجود در اسرائيل و ارائه جايگزينهاي دفاعي براي اين شبکهها پيش از اقدام دشمن براي حمله به آنها يا از بين بردن آنهاست و در اين راستا از بين بردن نقاط ضعف اين شبکهها بالطبع از جمله مهمترين وظايف نهاده شده برعهده دايره قرمز است، چون افراد شاغل در اين دايره به خوبي ميدانند که اگرچه حملات سايبري تلفات جاني به دنبال ندارند، اما زيانهاي ناشي از اين حملات بسيار کلانتر و سنگينتر از حملات عادي نظامي است.
در مي گذشته “بنيامين نتانياهو"، نخستوزير رژيم صهيونيستي کميتهاي را در اين رژيم تشکيل داد که به “کميته قومي سايبر” معروف شد، وي اعلام کرد که هدف اصلي اين کميته افزايش توانمنديهاي دفاعي اسرائيل در حوزه مجموعهها و سيستمهاي ساختارهاي زير بنايي در برابر حملات سايبري دشمنان است.
* عرصه جديد جنگ
بيترديد در عرصه اينگونه اقدامات نميتوان رژيم صهيونيستي را در جهان اولين برشمرد، بلکه پيش از تلآويو “باراک اوباما"، رئيس جمهوري آمريکا اين تهديد را خطرناکترين تهديد بر عليه امنيت ملي و اقتصاد ايالات متحده برشمرده بود.
در سال گذشته وزارت دفاع آمريکا – پنتاگون – ميدان و عرصه “سايبر” را عرصه جنگهاي عصر کنوني معرفي کرده بود و در اين وزارتخانه دايره براي مقابله با تهديدات و خطرهاي ناشي از سايبر به فرماندهي ژنرال بازنشسته “مايکل هايدن” تاسيس کرد.
به غير از آمريکا که خود را در اين عرصه فعال کرده است، بايد از کشورهايي چون فرانسه و آلمان و انگليس نيز ياد کرد که در اين راستا گام برميدارند.
در مقابل چين از اين عرصه به شکلي قابل توجه براي جاسوسي و جمعآوري اطلاعات از آمريکا و اروپا استفاده ميکند، به گونهاي که در سال 2009 از نفوذ در سيستمهاي کامپيوتري آمريکا و سرقت برنامههاي جنگندههاي پيشرفته اين کشور سخن به ميان آمده بود و آمريکاييها انگشت اتهام خود را متوجه چين کرده بودند.
همچنين بايد از حملات سايبري روي داده، در ايران ياد کرد که در اينباره انگشت اتهام تهران به سمت رژيم صهيونيستي و آمريکا نشانه رفت و گزارش ارائه شده توسط شرکت “اسمنتک” حکايت از نفوذ ويروسي در سيستمهاي کامپيوتري نيروگاه اتمي بوشهر داشت تا سانتريفيوژهاي غني سازي اورانيوم را از کار بياندازد.
“ساموئل ايون"، از مرکز تحقيقات امنيت داخلي اسرائيل توضيح ميدهد که اسرائيل در حوزه سايبري و عرصههاي وابسته به آن راه پر پيچ و خمي را پيشرو دارد، اين در حالي است که طرفهاي مسئول چه نظامي و چه آکادميک در اين حوزه اعتقاد دارند که اين سرآغاز “عصر سايبري” است و اسرائيل بايد توانمنديهاي خود در اين عرصه را به شدت و به سرعت افزايش دهد و مانعي ندارد که در اينباره افسري با رتبه “سر لشکري” تعيين و انتخاب کند.